Zdrav životzdrav domPrirodno sredstvo za čišćenje bez hemikalija

Prirodno sredstvo za čišćenje bez hemikalija

-

Industrija takozvanih “zelenih” čistila za domaćinstvo u Evropi prerasla je u značajno tržište. S naporom se okrećemo ovim proizvodima, vođeni željom da naše obitelji zaštitimo od opasnih toksina. Ipak, nepoznanice koje okružuju ove proizvode mogu biti jednako štetne kao i one kemikalije od kojih nastojimo pobjeći. Nasuprot tome, prirodno sredstvo za čišćenje pruža bezopasnu i ekološki prihvatljivu alternativu.

Primjena bilo kojeg od ovih ekološki osviještenih sprejeva i ostalih proizvoda ne uzrokuje nužno štetu našem zdravlju. Međutim, rijetko se koristi samo jedan proizvod za uklanjanje prljavštine, a neistražene posljedice miješanja sredstava mogu biti fatalne.

Koristili bi isto sredstvo za čišćenje WC-a kao i za brisanje kuhinjske površine? Pretpostavljam da ne. Prema podacima Nacionalnog povjerenstva za okoliš, upotreba lako hlapljivih organskih spojeva radi pojačanja učinkovitosti ovih prirodnih proizvoda može narušiti neurološke funkcije i izazvati iritaciju respiratornog sistema, sve ovisno o stupnju izloženosti. Regulativa vezana za ova sredstva za čišćenje je neadekvatna ili čak nepostojeća, što rezultira manipulacijom ili potpunom laži prilikom označavanja sastojaka.

Recept za prirodno sredstvo za čišćenje

Predstavljamo vam recept za učinkovito i potpuno netoksično sredstvo za čišćenje kućanstva koje možete sami pripremiti kod kuće. Osim što pruža mogućnost uštede, ovaj recept bi mogao biti ključan u zaštiti zdravlja vaše obitelji od potencijalnih ozbiljnih problema. Sve što vam je potrebno su jedna staklena tegla, bijeli destilirani ocat i kore od citrusa. Može poslužiti kora od naranče, limete ili limuna.

Priprema je vrlo jednostavna, kada prikupite dovoljno kore citrusa možete započeti sa pripremom. Ovo je idealan način da uključite više citrusa u svoje jutarnje smoothije.

Čarolija u tegli može da počne

Ispunite staklenu teglu koricama citrusa, zatim je prelijte bijelim destiliranim octom sve do vrha, u potpunosti prekrivajući kore. Dobro zatvorite poklopac i ostavite da odstoji do tri tjedna. Ovaj živopisni aranžman može čak poslužiti kao atraktivna središnja dekoracija i potaknuti zanimljive razgovore tijekom večernjih druženja.

Odlijte i procijedite tekućinu od kora, pazeći da uklonite sve čvrste dijelove. Tekućina koju dobijete je vrlo snažno potpuno prirodno sredstvo za čišćenje koje možete razrijediti u omjeru 1:1 sa vodom te smjestiti u bočicu za prskanje. Započnite s čišćenjem! Može se primijeniti na gotovo svakoj površini, osim na mramoru.

Razmislite samo o svim antibakterijskim gelovima i sapunima za ruke koji preplavljuju police vašeg lokalnog supermarketa. Sljedeći put kada budete išli u kupovinu, posjetite odjel s voćem i povrćem u potrazi za vašim novim sredstvom za čišćenje vaše kupaonice!

Možda vas zanima?

Prirodni lijekovi za hemoroide koji se koriste vjekovima unazad!

Hemoroidi su problem sa kojim se suočava veliki broj ljudi. Statistički, čak 12% stanovništva pati od ove neugodne pojave....

Ulje paprene metvice protiv insekata u kući

Jeste li umorni od borbe s napornim insektima u vašem domu i oko njega? Umjesto da posegnete za hemikalijama...

Nesanica – kako prepoznati i pobijediti nesanicu

Nesanica je čest problem koji pogađa mnoge ljude. Ovaj problem se odnosi na nemogućnost spavanja ili održavanja sna tijekom...

TOP 10 načina za jačanje imuniteta prirodnim putem! 💪🌿

Živimo u užurbanom svijetu, gdje naše tijelo često mora podnositi stres i sve ostale izazove modernog načina života. Kako...

Must read

Prirodni lijekovi za hemoroide koji se koriste vjekovima unazad!

Hemoroidi su problem sa kojim se suočava veliki broj...

Ulje paprene metvice protiv insekata u kući

Jeste li umorni od borbe s napornim insektima u...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you