+1 Lajk
u Bolesti kosti i zglobova od (454 poena)

Poštovani, nakon saobraćajne nesreće zadobio sam prijelom butne kosti koja jako sporo zarasta...

Sporo zarastanje kosti traje već neko vrijeme, oko tri mjeseca, pa me zanima da li imate neki savjet kako da ubrzam zarastanje preloma butne kosti uz pomoć nekog prirodnog lijeka.

Svaki savjet je dobrodošao.

1 Odgovor

0 Lajk
od (56.7k poena)
 
Najbolji odgovor

RECEPT: Evo kako ubrzati zarastanje kostiju...

Gavez je toliko dobar za zarastanje kostiju da je poznata izreka za Gavez koja glasi ovako - kada bi zamotali dva prsta ruke jedan uz drugi i stavili gavez na njih da bi za 15 dana zarasli jedan za drugi. Ova biljka ima tako jake droge koje prodiru u tijelo i podstiču ga na zarastanje kosti.

Iskopajte korijen gaveza i operete ga tj. dobro očistite, korijen tako čist isitnite oko 100 g. stavite u pola litra mlijeka i to kuhate dok ne dobijete želatinastu masu. Kada se smijesa ohladi stavlja se na mjesto preloma kosti. Ako vam počne nagrizati kožu, prje gela od gaveza mjesto preloma namažite sa običnom kremom za tijelo ili mašću pa tek onda mažite gel od gaveza.

Također je veoma bitno držati se uravnotežene prehrane i ostalih savjeta za brže zarastanje prijeloma koje možete pročitati ovdje.


2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...