+5 Lajk
pitao u Bolesti glave od
rekategorisano od

2 Odgovora

+2 Lajk
odgovoreno od (118 poena)
Odabrano od
 
Najbolji odgovor

Jake glavobolje se dosta češće javljaju kod žena nego kod muškaraca. Izaziva ih anksioznost, a do tog stanja dolazi kada se zategnu vratni mišići, odakle se bol proširi na područje glave.

Ako vas često boli glava gledajte da izbjegavati piti tablete. Isprobajte neki od prirodnih lijekova protiv glavobolje.

Odoljen i matičnjak dosta učinkovito odstranjuju stres, pa se preporučuju i kod ovakvih vrsta oboljenja. Ako često patite od glavobolje, bilo bi dobro da svaki dan popijete čaj od spomenutih biljaka.

Eterična ulja lavande i metvice su također efikasna u borbi protiv glavobolje. Nanosite ih na koži. Naročito je djelotvorna mješavina ulja metvice sa eukaliptusovim uljem.

http://www.narodnilijek.com/web/biljke-koje-lijece-glavobolju/

0 Lajk
odgovoreno od (118 poena)
uređeno od

…analgetskim svojstvima. Vrlo je djelotvorno protiv glavobolje, zubobolje, uhobolje, bolova u mišićima i zglobovima, bolova od istegnuća, iščašenja i reume. Ulje niaulija je učinkovito protiv bolesti dišnih putova kao što su prehlada, curenje iz nosa, začepljeni sinusi i bronhitis. Ovo ulje oslobađa dišne putove tako što rastvara nakupine sluzi u nosnicama, sinusima, grlu, bronhijama i plućima. U liječenju dišnih putova najčešće se primjenjuje inhalacija. Ispunite veliku posudu s vrućom vodom te u nju dodajte dvije kapi niaulija i po jednu eukaliptusa. Prekrijte glavu ručnikom i udišite paru. Nakon inhalacije promiješajte 10 ml sojinog ulja, pet kapi niaulija.


Povezana pitanja

+4 Lajk
2 odgovora
+4 Lajk
3 odgovora
+4 Lajk
1 odgovor

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...