+5 Lajk
pitao u Kožne bolesti od (65 poena)
uređeno od

Kako da odstranim neugodan miris nogu ?

U muža mi užasno smrde noge, koju god obuću da kupi i svaki put oblači čiste čarape al poslije kad skine ima jako neugodan miris stopala. Pokusavala sam sa svim kremama i sprejevima al mu to ništa nije pomagalo, molim Vas da me spasite od smrada :)

3 Odgovora

+1 Lajk
odgovoreno od (3.4k poena)
uređeno od
 
Najbolji odgovor

U svakom trenutku morate voditi računa o tome da su vaša stopala, čarape i obuća čisti, suhi i oslobođeni od bakterija. Kontrola vlažnosti je ključna stavka - poslije dlanova, stopala sadrže najveći broj znojnih žlijezda. Zato mijenjajte čarape najmanje jednom dnevno, nosite obuću od prirodnih materijala kao što su koža i platno, i nakon dugog dana ostavite cipele ili patike da se provjetre prije ponovnog nošenja.

Ako je neprijatan miris stopala uporan, pokušajte da potopite stopala u rastvor od jedne trećine sirćeta i dvije trećine vode, jednom dnevno tokom nedjelju dana - kiselina će ubiti bakterije. Ako ste primjetili da vam se koža između prstiju ili na tabanima ljušti, moguće je da bolujete od atletskog stopala, pa posjetite ljekara...

Nešto više o neugodnom mirisu noga i liječenju istog:
>> Neugodan miris noga
>> Simptomi atletskog stopala
>> Izbjegnite neugodan miris stopala
>> Znojenje stopala: 3 recepta koja će vas spasiti od neugodnih mirisa

+1 Lajk
odgovoreno od (57 poena)
Za noge koje smrde najbolji lijek je pokiseliti stopala u bijeli vinegar 5% acidity.  3 puta sedmicno po 15- 20 minuta. Poslije jednom mjesecno radi prevencije. Problem riješen.
+1 Lajk
odgovoreno od

Moguće je da su u pitsnju i gljivice na noktima, provjerite stanje noktiju, ako su neravni i ako se listaju ili drugačije boje u pitanju su gljivice. Tražite neki prirodni lijek protiv gljivica.


Povezana pitanja

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...