+3 Lajk
pitao u Bolesti žlijezda od
uređeno od

Poštovani! Imam uvećanu štitnjaču s par malih čvorića, hormoni su uredni. U vezi toga imam prekomjerno znojenje izpod pazuha i mokre mrlje na odjeći. Pa Vas jako molim da mi preporučite koje dezodoranse protiv znojenja bi mogla koristit i kako suzbiti ovaj problem? Hvala.

1 Odgovor

0 Lajk
odgovoreno od (56.7k poena)
 
Najbolji odgovor

Šta upućuje na to da imate problem sa prekomjernim znojenjem...

1. Mrlje na odjeći

Na odjeći svakoga dana primjećujte mrlje od znojenja koje se protežu od pazuha do struka? Bijeli tragovi od soli uobičajena su pojava tijekom vrućih i sparnih dana, no ako imate ovakve mrlje i nakon boravka u hladnim i klimatiziranim mjestima u pitanju je vjerojatno problem s pretjeranim znojenjem.

2. ‘Stresno’ znojenje

Vlažni su vam dlanovi i područje oko pazuha kad morate održati prezentaciju na poslu, ili obaviti neki težak zadatak? Moguće je da imate problem s pretjeranim znojenjem koje je uzrokovano stresom, a ono se daje prepoznati i po jačem mirisu znoja koje prati takve situacije.

3. Ruke i noge su vam uvijek vlažne

Ako vam stalno iz ruku ispadaju stvari zbog vlažnih dlanova, a cipele vam se kupaju u znoju bez obzira na odabir obuće i temperature u termometru – potražite pomoć dermatologa. Svakako se javite liječniku kad primjetite da pretjerano znojenje utječe na kvalitetu vašeg života.

Rješenja za pretjerano znojenje:

1. Naučite se nanositi deodorant noću prije odlaska u krevet kad su žlijede znojnice manje aktivne, pa se sastojci mogu bolje upiti i dati konkretnije rezultate. Nakon jutarnjeg tuširanja ponovo nanesite omiljeni deodorant

2. Izbjegavajte aktivnosti po jakim vrućinama, a osobito između 11 i 16 sati kada je sunce najjače, čime ćete smanjiti pretjerni rad žlijezda znojnica.

3. Javite se dermatologu i u konzultacijama s medicinskim stručnjačkom odaberite terapiju koja će vam pomoći da lučite manje znoja.

4. Isprobajte botox! Ubrizgavanje ovog toksina tipa A ispod kože smanjuje rad žlijezda znojnica. Jedna tretman smanjit će znojenje na otprilike tri mjeseca.

5. Osušite znoj uz pomoć najnovijih tehnoloških dostignuća. MiraDry je sustav koji koristi znanja s područja mikrovalova kako bi smanjio znojenje ispod pazuha za čak 80 posto.

Pročitajte još neke čkanke koji su vezani za vaše pitanje...
>> Ovo vam tijelo pokušava reći prekomjernim znojenjem
>> Simptomi koji upućuju da vam štitnjača ne radi kako treba
>> Šta možete poduzeti protiv neprijatnog mirisa
>> Kako napraviti prirodni dezodorans

Korištenjem pretrage na magazinu Narodni Lijek možete doći do još informacija...


2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...