+3 Lajk
pitao u Kožne bolesti od
Da li neko ima neki savjet kako da se prirodnim putem liječi fimoza, jako je neugodno i bolno prilikom erekcije...

2 Odgovora

+1 Lajk
odgovoreno od (454 poena)
Odabrano od
 
Najbolji odgovor

Pošto vidim da ima dosta onih, koje muči problem fimoze i koji razmisljaju o operaciji, želim da sa njima podjelim lično iskustvo, jer sam i sam patio od toga, ali sam problem davno riješio prirodnim putem.

Naime, imao sam tešku fimozu, tako da kožica nije mogla uopšte da se prevuče preko glavića. 

Poslije svakog kupanja sam počeo malo pomalo da je rastežem i pokušavam da je prevučem preko glavića, ali do određene mjere i prestajao sam sa tim, čim je počelo da me boli. Nisam koristio nikakve kreme, niti bilo kakve lubrikante. 

To sam radio duže vrijeme (negdje oko 3-4 meseca) bio sam uporan, dok jedne večeri nisam u potpunosti prevukao kozicu preko glavica i odmah je vratio nazad, da ne doslo do parafimoze. Nikako nemojte ići na obrezivanje i operaciju, jer problem može da se riješi ovim putem. Ja sam vam živi dokaz za to.

Sa vježbama nastavljate dok ne osjetite da se kožica dovoljno raširila. Povlačite kožicu što više unazad, kako bi se i frenulum (spoj kozice sa glavićem sa donje strane) sto više rastegao, tako da vas ne boli kad dođe do erekcije. 

Poslije svega ćete primjetiti da vam je kožica možda malo duža nego što bi trebalo, ali to vam ni u kom slučaju neće smetati u vašem redovnom seksualnom zivotu. 

Mladim roditeljima preporučujem da svom muškom djetetu od rođenja prilikom kupanja rastežu kožicu, kako kasnije ne bi imali problem sa fimozom.

Sretno sa liječenjem…

+1 Lajk
odgovoreno od
Operacijom,ništa bolno i jednostavno!!!

Povezana pitanja

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...