+5 Lajk
u Kožne bolesti od (56.7k poena)
uređeno od
Pojavila mi se bradavica na prstu. Da li je zarazna i koje su prirodne i bezbolne metode za uklanjanje bradavica.
od
Imao sam bradavice po rukama koje su mi bas smetale. Pokusavao sam da ih skinem na bezbroj nacina. Prirodno, hemijski pa čak sam koristio i babine gatke. Nista mi nije pomglo. Jedino sto sam zakljucijo da su same došle na kožu a same i nestale sa nje. Samo je potrebno vremena da nestanu.
od
Ja imam bradavicu u peti, na dubini 1,5 mm. Spaljivala tečnim azotom, hirurg mi čistio i čupao ali korjenčići stalno klijaju. Kako je unistiti?
od
To Slavice nije bradavica to je kurje oko ... kupite u ljekarni "švedsku grančicu" i stavljajte 7 noći obloge i proći će. A možete probati i sa čuvarkućom iz vrta.

33 Odgovora

0 Lajk
od (56.7k poena)
 
Najbolji odgovor

Bradavice nastaju kao posljedica virusne infekcije jednog od preko 200 vrsta HPV-a (humani papiloma virus). Inače su neugodne i ponekad vrlo bolne izrasline koje se često mogu pojaviti bilo gdje na tijelu. Ipak, malo ljudi zna zašto nastaju bradavice i kako se zaštititi od nastanka ovih neugodni izraslina. 

Iako se smatraju benignim izraslinama, neke bradavice nisu toliko bezazlene. Ako imate bilo kakvo pitanje o bradavicama, pažljivo pročitate ovaj članak, naučit ćete zaštititi sebe i porodicu od HPV-a, ali i drugih težih oboljenja, koja mogu izazvati.

Kako uspješno ukloniti bradavice? Postoji dosta načina koji vam mogu pomoći. Mnoštvo prirodnih i narodni, kao i službeno registrovanih lijekova daju vrlo dobre rezultate za potpuno uklanjanje. Međutim, ovdje u zajednici (Pitanja & Odgovori) brojni članovi su podjelili svoja iskustva sa uklanjanjem bradavica.

Na temelju tih iskustava, sročili smo listu u nastavku sa kratkim opisom. Ako želite pročitati originalne odgovore ili se uključiti u diskusiju, slijedite link na kraju.

>>> Prirodni lijekovi za bradavice <<<

Tinktura biljke rosopas - Uspješno i bezbolno uklanja bradavice Također, može poslužiti i sviježa biljka, odnosno žuto-narančasti sok iz sviježe biljke. Tinkturom ih možete ukloniti za svega 10 dana... Nastavi čitati 

Mlijeko biljke rosopas - Može ukloniti bradavice. Ja sam svoje uništila narančastim mlijekom koje izlazi kada se biljka prelomi. Trajalo je svega nekoliko dana, bradavice su se prvo osušile, a zatim otpale... Nastavi čitati

Školska kreda - Običnom školskom kredom stalno premazivati, bradavica će otpasti kao krastica. Važno je da na kraju sama otpadne, da se ne čupa, Kredom bradavicu sušite postepeno, nije bolno i poslje... Nastavi čitati

Mlijeko od smokve - Je meni pomoglo pri uklanjanju bradavica. Kao dijete sam imala samo jednom bradavice na ruci i nestale su tako što sam na njih nakapala smokvino mlijeko. Nisam sigurna da li je od... Nastavi čitati

Metoda sa jabukom - Ja sam se svojih riješila uz pomoć ove metode sa jabukom, koju mi je rekla jedna starica. Odmah da kažem da nisam vjerovala kada mi je rekla, ali sam probala i uspjela. Evo kako se... Nastavi čitati 

Vezanje bradavica koncem - Ovo je najjednostavniji način za uklanjanje bradavica. Povežite viseće bradavice koncem. Čvrsto ih trebate stegnuti, ali ipak ne pretjerano. Dovoljno je da ne može doći do... Nastavi čitati

Bijeli luk - Pomaže ukloniti virusne bradavice. Čen bijelog luka sa ljuskom na plosnatu savijenu stranu se nozem izdubi rupa tačno kolika je i bradavica. Stavi se na bradavicu i pričvrsti flasterom, pazeći na... Nastavi čitati

Crni luk - Meni je pomogao, ali i nekoliko mojih prijateljica. Crni luk skida bradavice sa vrata i dekoltea. Procedura uklanjanja traje malo duže, ali je 100% garantirano djelotvorna. Ja sam je radila ovako... Nastavi čitati

Hipermangan - može jednostavno ukloniti brdavicu, te poslije tretmana nema nikakve negativne posljedice, a koristi se na sljedeći način: Prvo skinite tanak sloj kože sa brdavice, turpijom za nokte i sl. Zatim... Nastavi čitati

Kora limuna i jabučni ocat - Moje iskustvo sa bradavicama je sljedeće. Imala sam ih pune ruke. Ja sam ih uspjela ukloniti na ovaj način. Kora limuna se narenda na sitno, preko toga se sipa jabukovo sirće... Nastavi čitati

Svinjska mast - provjereno djeluje na bradavice. Čista svinjska mast ako je zagrijana do ključanja na tihoj vatri. Mazala sam bradavice ispod pazuha tri puta samo. Prvo su pocrnile, smežurale se i... Nastavi čitati

Mlijeko od maslačka - djeluje i pomaže provjereno. U proljeće kada se sve zažuti od maslačka, birajte samo one najveće cvijetove. Kada se otkine cvijet maslačka, iz šuplje stabljike curi maslačkovo mlijeko... Nastavi čitati

Čuvarkuća -  uspješno uklanja bradavice i kurje oko. Ja sam imala loše iskustvo sa bradavicama. Dobila sam ih dok sam bila na odmoru, i počele su se širiti po rukama kao lude. Ustanovila sam kod liječnika... Nastavi čitati

Ovdje smo spomenuli samo neke od brojnih metoda koje su nesebično podjelili sa nama članovi zajednice. Ostale možete potražiti u nastavku, ili se uključiti u diskusiju... 

+3 Lajk
od

Tinktura biljke rosopas uspješno i bezbolno uklanja bradavice Također, može poslužiti i sviježa biljka, odnosno žuto-narančasti sok iz sviježe biljke. Ja sam uglavnom koristila tinkturu i uspjela sam ukloniti bradavice za svega 10 dana. Navodno, kako sam pročitala, narančasto mlijeko iz svježe biljke rosopas je još djelotvornije. Nadam se da će i vama biti od pomoći.

od
Kupio, mazao kao lud bradavicu jedno mjesec i pol, ono kad bi je god vidio ili osjetio. Dakle bradavica je bila prisutna preko 10 godina, ne znam ni sam tačno. Nestala je i ona i jos jedna mlađa na susjednom prstu.

Za ovaj rosopas mi je rekao prijate da je koristio sok iz njega za kurije oči i bradavice, te da je pomoglo. Sve ostalo sam pokusavao od octa, luka, jabuka, smokve, kiseline, paljenja, čak sam sve to skupa mješao, NIŠTA pomoglo nije osim rosopasa. Eto, to je moje iskustvo. pozdrav.
od
Imam potrebu da prenesem i svoje iskustvo. Trava rosopast provjereno djeluje, u djeteta sa 9 godina starosti pune ruke bradavica bile. Nema šta se nije koristilo i slučajno čula za travu rosopas i mazala više puta na dan. Sada nema niti jednu. Sretno svima kojižele isprobati.
od
Ovaj rosopas je stvarno cudno samo se jednom namaze, i to je to.
od
Da li biljka rosopas može pomoći i kod kurjeg oka ili žuljeva na stopalima?
od
Imao sam negativno iskustvo sa rosopasom, meni nije pomogao ništa, a premazivao sam stalno.
od
Meni je rosopast, odnosno tinktura rosopasa pomogla za 4 dana.
od
Nije mi baš jasno šta treba uraditi, pa ako može preciznije objašnjenje jer je u pitanju upravo bradavica ispod oka.
od
Prijaljičin sin ima bradavice na peti i radio je krioterapija za HPV ali nema uspjeha u lječenju. Da li rosopas pomaže i za bradavice na peti? Teško mu je hodati?
od
Bradavice uspješno uklanja biljka rosopas "Chelidonium majus L.". Kad se rosopas otkine izlazi žuto-narančasti sok sa kojim se mažu bradavice, izrasline na koži, kurje oko, čirevi.

Maže se više puta u toku dana. Ako ste uporni, redovno mažete, brzo nestanu, da se i sami iznenadite kad prije. Odlično je, isprobano i uvjereno.
od
Travom rosopast je bolje i super djeluje, a isto je dobro jaje isprazni iz ljuske i ono sto ostane na kraju mazati po bradavicama. Svaki put kada se osuši namazi opet, pravo uspijeva sama sam to radila.
+2 Lajk
od (539 poena)

Metoda sa jabukom za uklanjanje bradavica - Bradavice su posljedica virusne infekcije, samim tim i zarazne, ali nisu opasne. Uglavnom, ja sam se svojih riješila uz pomoć ove metode sa jabukom, koju mi je rekla jedna starica.

Bradavica se liječi tako što prepoloviš jabuku i oba dijela namažes na bradavicu. Jedan dio pojedeš a drugi zakopaš ispod neke strehe gdje kada pada kiša tačno na to mjesto padaju kapi vode sa te strehe (krova).

Jabuku niko ne smije da odkopava, kada se ona osuši bradavice će nestati. Ja sam imala bradavice i to sam uradila i gle čuda, nestale su.! Svi koji žele ukloniti bradavice neka probaju, ne košta ništa.

od
Polako zakopaš jabuku, a sirće još lakše ... moraš i ples za kišu otplesati.
od
Samo mi nije jasno što se jabuka zakopa?
od
To što si napisala za jabuku je meni dok sam bila mala uradila moja baka i zauvjek su nestale bradavice. To sam ispričala svakome u koga sam primjetila bradavice.
od
Meni je pomogla jabuka (našla u grupi da je neka djevojka objavila probala i učinkovito 100%)

Jabuku koja nije načeta nigdje (bez oštećenja) prepoloviti i namazati objema polovicama, zatim je opet spojiti i zakopati u zemlju negdje gdje je čisto (ja sam u saksiju sa cvjecem).

I kako jabuka truhne tako se bradavice suše, meni su samo nestale, da nisam ni shvatila da ih nema. A kupovala sam razna sredstva, jer ih je bilo preko 50 komada i ništa mi nije pomoglo dok nisam zakopala jabuku. Toplo preporučujem svima koji imaju bradavice da probaju.
od
Ja ću vam sad reći za bradavice šta treba da radite ali 100% učinkovito. Uzmite jabuku ali da je zdrava da nema nista po jabuci prepolovite je i jednom stranom jabuke namažite bradavicu i sastavite opet dvije polovice i zakopajte u zemlju.

Tako spojenu jabuku možete zakopati u saksiju sa zemljom i neka stoji dok ne istruhne. Garantovano isprobano i vjerujte da ću vam na um pasti kad vidite da nema bradavica.
+2 Lajk
od

Mlijeko biljke rosopas može ukloniti bradavice. Ja sam svoje uništila narančastim mlijekom koje izlazi kada se biljka prelomi. Mazaa sam svega nekoliko dana, bradavice su se prvo počele sušiti, a poslje toga su samo otpale.  

Nabavila sam i tinkturu rosopasa, kako bih mogla tretirati bradavice kada prođe rosopas u bašti, ali mislim da je puno bolje koristiti mlijeko od svježe biljke. Jednostavno nestanu. Sretno i vama ako se odlučite za rosopas!

od
Trava rusa, raste na tamnim mjestima, u hladovini. Rusa ima zlatni cvijet, a kada se biljka otkine, iz nje curi žuto-narančasti sok koji je izvrstan lijek za bradavice.
od
Tražim rosopas već duže vrijeme ... gdje se može nabaviti?
od
Imaš ga skoro na svakoj livadi. Nađi ga na guglu da vidiš kako izgleda, kako bi mogla da ga prepoznaš.
od
Ovdje u Dalmaciji ga bas i nema ... al eto livade su ozelenile pa ću opet u potragu. Hvala na odgovoru.
od
Samo da i ja potvrdim da trava ROSOPAS uspješno uklanja bradavice. Njenim žutim sokom mazati bradavice i one će nestati vrlo brzo!
+1 Lajk
od

Smola iz uha protiv virusnih bradavica djeluje magično. Provjereno i 100% učinkovito. Samo bradavice namažite sadržajem iz uha i kroz par dana će nestati. Ja sam imao jednu na kažiprstru, i kada sam odlučio da je probam ukloniti, komšija mi reče da probam sa smolom iz uha. Priznajem da sam bio sujevjeran prema tome, ali ipak sam se odlučio probati. Nakon nekoliko dana, bradavica je jednostavno nestala. 

+1 Lajk
od

Školska kreda protiv bradavica - Običnom školskom kredom stalno premazivati, bradavica će se prvo početi sušiti, sagorjeti a zatim otpasti kao krastica. Važno je da na kraju sama otpadne, da se ne čupa, da ne počne ponovo tu da raste. Kredom je sagorjevajte postepeno, nije bolno i poslje tretmana uklanjanja nema ožiljka. Provjereno otpada za 10 do 15 dana zavisno od veličine.

od
Ja sam ih imala i jedino mi je pomogla školska kreda. Par puta dnevno nanositi i nestaju ali stvarno, i nikad se nisu vratile.
od
I ja sam uspjela ukloniti bradavice kredom. Trljala običnom školskom kredom svaki dan par puta i napokon su nestale. Prije toga sam pokušavala ukloniti ih na razne načine, ali mi ništa nije pomagalo.
od
Probala sam sa školskom kredom, i nakon dužeg vremena, za nekoliko dana sam uspjela. Ni terapija koju je kožni ljekar propisao nije pomogla, kao ni mlijeko od smokve. Hvala vam za ovaj recept, i ja ga svima srdačno preporučujem.
+1 Lajk
od

Mlijeko od smokve je meni pomoglo pri uklanjanju bradavica. Kao dijete sam imala samo jednom bradavice na ruci i nestale su tako što sam na njih nakapala smokvino mlijeko. Nisam sigurna da li je od lista ili zelenog ploda smokve, ali sigurno znam da od tada kada su nestale nikada se više nisu vratile.

od
Smokvino mlijeko sigurno djeluje, isprobala i uspješno sam uklonila bradavice.
od
Bijeli sok od smokve 100% može skinuti bradavice, provjereno. Nekoliko sam puta nanjela sok i bradavica je nestala kao da je nikad nije niti bilo, čak nema nikakav ožiljak. Preporučujem svima da probaju.
od
Najbolji lijek za bradavice je mlijeko iz smokve. Kad otkinete plod zelene smokve pojavi se kap takozvane "klapi" mlijeka. Sa tim mlijekom mazati bradavice 40 dana i jednostavno se osuše i nestanu.
od
Uklonio sam bradavicu sa belim mlekom od otkinute smokve. Mazao sam par dana, dva puta dnevno i sad je nema nigde.
od
Provereno mleko od smokve. Vrlo jednostavno samo se namaže, par minuta da ostoji i ponavljati nekoliko dana. Iznenadit ćete se jednog jutra kada ne bude ni bradavice ni bilo kakvog ožiljka. Juni i juli su idealni za ovo jer je mleko dosta jako a delovi tela uglavnom oslobođeni garderobe.
+1 Lajk
od

Bijeli luk pomaže ukloniti virusne bradavice. Čen bijelog luka sa ljuskom na plosnatu savijenu stranu se nozem izdubi rupa tačno kolika je i bradavica. Stavi se na bradavicu i pričvrsti flasterom, najbolje preko noći. Tretman ponoviti 2 do 3 puta, nikada više se neće pojaviti. Također, ako želite, možete priviti samo tanki listić bijelog luka.

od
I ja sam svoje bradavice uklonila sa bijelim lukom 5 dana sam uvečer stavljala tanko režanj češnjaka i zaljepila flaster samo sam primjetila da ih nemam. Isprobano dobar recept.
od
Bijeli luk (saransak) ili češnjak 100% uklanja bradavice ... isprobano!
od
Ja sam se riješila bradavica tako što sam samo 10 dana na njih stavljala pola režnja češnjaka, zalijepila ga selotejpom i držala preko noći.Ujutro sam to skinula i oprala vodom. Sto posto su nestale bradavice, osušile su se i otpale.
+1 Lajk
od

Slina od puža pomaže ukloniti bradavice. Namažite bradavice sa slinom od puža. Provjereno i dokazano djeluje za uklanjanje svih vrsta virusnih bradavica.

+1 Lajk
od

Hipermangan može jednostavno ukloniti brdavicu, te poslije tretmana nema nikakve negativne posljedice, a koristi se na sljedeći način: Prvo skinite tanak sloj kože sa brdavice, turpijom za nokte i sl. Zatim stavite kap vode na nju i onda jedno zrno hipermangana. Zavisno od veličine brdavice možete staviti nešto veću količinu.

Kada se osuši voda ponovite nekoliko puta sve dok se hipermangan ne rastopi. Ovo je dovoljno uraditi svega par puta i nemajte bojaznosti što će mjesto potamniti, operacija uklanjanje bradavice biti će uspješna i bezbolna.


Povezana pitanja

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...