+5 Lajk
pitao u Bolesti želuca od
Tagovano od

Da li netko zna neki prirodni lijek za čir na želucu?

Pozdrav, zanima me koji je prirodni, biljni lijek dobar za liječenje čira na želucu?

16 Odgovora

+3 Lajk
odgovoreno od
Za čir na želucu svako jutro na prazan stomak pojesti supenu kašiku pravog domaćeg meda, tretman traje 40 dana. Meni je pomoglo.
+4 Lajk
odgovoreno od
uređeno od
Kestenov med ti je najbolji lijek za želudac, znam iz iskustva, pa probaj sa tim jer sam to licno isprobao na sebi.
+3 Lajk
odgovoreno od (29 poena)
uređeno od
Svako jutro med i banana, čira nećete imati.
+2 Lajk
odgovoreno od

Kao za početak treba ukloniti parazite, piti čaj od stolisnika-blagi. Riješiti se candide. Prestati jesti slatko, kvasce, bijelo brašno itd. Ali ovo je početak. - Tijelo je veoma kompleksno i treba ga naučiti razumjeti. Počnite sa parazitima jer oni su uzročnik vaših problema. Sretno!

+2 Lajk
odgovoreno od
uređeno od

Sok od svježeg kupusa, čaša, na prazan želudac, ja sam se tako izlječila.

+2 Lajk
odgovoreno od (44 poena)
uređeno od

Napraviti čaj od pelina i piti u gutljajima tokom dana. Konzumirajte ga 7 dana ili do poboljšanja koje ćete 100% osjetiti...

+2 Lajk
odgovoreno od (140 poena)

Uz dužno poštovanje, ali pišete svašta i samo komplicirate. Prvo, čir na želucu je nastao kao uzrok bakterije a ne viška kiseline ili šta ti ja znam. Koje mekinje, koji med, kestenje ... odakle to nama, većinom smo sirotinja ovdje. 

Poslušaj me i vjeruj mi! KAPSAICIN se nalazi u ljutoj paprici, feferoni, čiliju. Uzmi domaću ljutu papriku, komad kruha i slanine ili može i masti na kruh, malo posoli i jedi masna kruva sa ljutom domaćom paprikom, i KAPSAICIN koji je priridni antibiotik a ne ostavlja nuspojave, poješće tu bakteriju koja ti uzrokuje čir. 

A ako slučajno dođeš do japanske gljive kambuche - combucha, tvojim patnjama je kraj. Pijem ju od 96, niti gastritisa, nit kiseline, glavobolje.

Za sada samo ljutu feferonu, masna hljeba i samo opušteno. I NIPOŠTO NE PITI VODU NAKON TOGA BAREM POLA SATA! sačekaj da lijek pobije gamad, sretno.

komentarisano od
Ovo zadnje, nema veze sa istinom, jer čirevi na želudcu i-ili na 12'palačnem crevu ne nastaju samo kako posledica bakterije! I kada bakterija nije prisutna, čireva ima!!!!
+2 Lajk
odgovoreno od

Moj otac je izlječio čir na dvanaestopalačnom crijevu veličine sočiva prostim lijekom ... Nabere se i opere bokvica, osuši se i isjecka sitno. U teglu od 3 kg. sipa se med sa saćem, bilo koji i dodaje isjeckana bokvica (malo svenula, bitno je da nema vode na njoj). To odstoji par dana. Svako jutro na prazan stomak se pojede supena kašika meda sa saćem i bokvicom, lagano se topi po ustima i sve se proguta, i vosak. Čir se nikad nije vratio.!

+1 Lajk
odgovoreno od (454 poena)
Svako jutro pojesti kocku kvasca (može malo čaja) na gladan stomak poslije 15 min. može se jesti...
+1 Lajk
odgovoreno od
uređeno od

Moj prijatelj A.K. je izliječio čir na dvanaestercu pijući tijekom dva mjesec sok od sirovih krumpira. Valjda tekućina prekrije čir i spriječi nagrizanje a organizam se sam izlijeci. Ipak provjerite iako vjerujem svom prijatelju, bivšem sveučilišnom profesoru.


Povezana pitanja

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...