+4 Lajk
u Bolesti mokračnih organa od
uređeno od

Kako izliječiti eserihiju coli koja je brisom polnog organa pronađena kod djevojčice od 5 god.

Interesuje me kako izlijeciti bakteriju ešerihija koli koja je brisom polnog organa pronađena kod djeteta. Djevojčica ima 5 godina i koji narodni lijek je "dobar" jer je doktor propisao kremu geramicin ali samo to rekao je da nema potrebe za nesto drugo ali koristimo je par mjeseci i stanje je jos uvijek isto - molim vas da mi odgovorite i kazete sta je najbolje da se ta bakterija izliječi.

Zahvaljujem unapred, Nela.

3 Odgovora

+1 Lajk
od
Odabrano od
 
Najbolji odgovor
Ja sam imala dosta iskustva sa pomenutom bakterijom. Mojoj kcerki je u dobi od 18 mjeseci prvi put otkrivena u mokraci sa jako veliko koncetracijom. Naravno, dobili smo antibiotike ali samostalno koristenje lijekova nije nam pretjerano puno pomoglo.

Stoga sam se okrenula prirodnim lijekovima sa kojima smo postigli puno bolji efekat.

Prije svega naglasila bih da je nepohodno izmjeniti nke higijenske i prehrambene navike da bi ishod lijecenja bio uspjesan a takodjer da se bakterija ne bi ponovo vratila.

Uz antibiotike koje doktori prepisuju u skladu sa uzrastom djeteta(u nasem slučaju bio je to Zinnat) potrebno je sprovesti i druge mjere koje pomazu.

Prva od njih je brusnica, definitivno najjaci neprijatelj bakterije. Pozeljno je unositi svjezu i naravno, piti dosta caja od nje. Najbolje objasnjenje koje sam dobila od jednog pedijatra je slijedece:"pored antibiotika koji unistavaju bakteriju potrebno je unositi dosta tecnosti kako bi se pomenuta bakterija izbacila iz organizma. Takodjer presudan je uticaj brusnice koja stijenke mokracnih kanala cini glatkim i ne ostavlja prostora da se pojedine bakterije u stijenkama "sakriju" te da nakon zavrsetka terapije ponovo se pojavi i razvije u organizmu". Svjezi plod i caj od brusnice postao je svakodnevna namirnica u nasoj porodici i sada, 4 godine nakon izljecenja.

Slijedeca stvar koja je jako bitna jeste pravilno odrzavanje higijene. Kod djevojcica je nepohodno da se pravilno peru-od stomaka prema natrag. U toku liječenja ja sam svoju djevojcicu prala po 5 puta dnevno sa slijedecim pripravkom:litar caja od kamilice u kojem se istopi supena kasika sode bikarbone. I danas kada primjetim bilo kakvu naznaku crvenila operem je par puta sa tim pripravkom i od crvenila ni traga ni glasa.

Jako je bitno da se i nakon izljecenja redovno vrse kontrole.

Nadam se da ce vam moje iskustvo pomoci.

LP
0 Lajk
od (89 poena)

Pokušajte ovaj domaći recept za liječenje Escherichie Coli. Ali bih predložio da se prvo posavjetujete sa liječnikom, ipak se radi o djetetu od 5 godina.

 

Sretno :)

0 Lajk
od (56.7k poena)

Pozdrav, već imamo otvorenu diskusiju na temu: Prirodni lijek za bakteriju Ešerihiju Koli. 


2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...