+2 Lajk
pitao u Bolesti žlijezda od
rekategorisano od

Pozdrav, da li znate neki prirodni lijek da ublažim strumu (struma polinodosa) na štitnoj žlijezdi. Unaprijed se zahvaljujem.

2 Odgovora

0 Lajk
odgovoreno od (56.7k poena)
 
Najbolji odgovor

Prirodno liječenje gušavosti

Protiv ove bolesti, koja i ne boli, uzima se dnevno tri puta po 30 kapi tinkture od odoljena. Uz to treba piti čaj od po 3g bogorodičine trave, kadulje, stolisnika, pelina i 5 g istucanih smrekovih boba na 3/10 litre vode. Ostavi se preko noći potopljeno, ujutro u istoj vodi i s jednom žlicom meda provriti i pet minuta kuhati. Procijediti, pola popiti ujutro, a pola navečer prije spavanja. Svakoga dana svježi čaj kuhati.

>> Napitak za liječenje štitne žlijezde – štitnjače

Svaku večer prije lijeganja u krevet oko vrata stavljati obloge od četvrt litre rafiniranog petroleja, četvrt litre vode i isto toliko čistog maslinovog ulia. Ta se smjesa dobro izmućka i njome dobro natopi šestostruka lanena krpa. pa se pospe s malo tucanog papra i privija oko vrata. Suhim i toplim previti da zrak ni s koje strane ne može dopirati.

Dobar je i ovaj oblog: ilovača zemlja se razmuti s odvarom od hrastove kore, 3 cm debelo na krpu namaže i privije. Suhim i toplim previti. Na 1 dag hrastove kore stavi se jednu litru vode. preko noći se kvasi, a ujutro s istom vodom kuha se 20 minuta.

Također možete koristiti i ovaj oblog: ilovača se razmuti s odvarom od 1 dag na jednu litru vode, korijena od paprati ili korijena od đurđice zvane i gumbelija, bokorić ili carevo cvijeće (Con-vallaria maialis). Korijenje se preko noći potopi, a ujutro kuha 20 minuta. Oblozi se mogu po volji mijenjati, jer ima ljudi koji ne podnose miris petroleja.

Uza sve ove obloge i pijenje čaja treba tijelo dnevno oprati octenom vodom, dva puta tjedno polijevati gornje tijelo a dva puta koljena i slabine, uz dvije polukupke u hladnoj vodi s pranjem leđa od 5 do 8 sekundi. 

Uz to dva puta tjedno napariti glavu na kamilici 10 do 15 minuta. Na 3 dag kamilice preliti 2 litre kipuće vode i odmah se pariti, a nakon parenja jedan do dva sata ne treba na zrak izaći. Svaku večer prije spavanja od 1 do 2 minute po vodi hodati, što više se sunčati i po svježem zraku se kretati.

Mjera koja se spominje u tekstu (DAG) 100 daga = 1000g (1 dag = 10g)

Također pročitajte još neke interesantne članke o liječenju štitnjače...
>> Vidljiva i nevidnjiva guša – Prirodno liječenje
>> Prirodni napitak za liječenje štitne žlijezde
>> Simptomi koji upućuju da vam štitnjača ne radi kako treba
>> Ruski recept za liječenje štitne žlijezde
>> Provjerite sami funkcionisanje štitne žlijezde uz pomoć toplomjera

Budite zdravi!

+1 Lajk
odgovoreno od
oblogi od surutka ,kako  i redovno konsumiranje  na surutka ,kupki  vo voda so orahovo lisce .

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

5.6k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...