+5 Lajk
pitao u Kožne bolesti od
uređeno od

Gljivično oboljenje na nožnom palcu ispod nokta?

Lijep pozdrav za admine stranice, stranica je super. Postavila bih jedno pitanje i nadam se odgovoru ... imam gljivično oboljenje na nožnom palcu ispod nokta, postoji li nešto čime bih ga mogla ukloniti (izliječiti) strah me da se ne proširi na ostale nokte.

Hvala unaprijed za odgovor i puno sreće u daljem radu!

2 Odgovora

+1 Lajk
odgovoreno od
Odabrano od
 
Najbolji odgovor

Liječenje tabletama je učinkovito i dugotrajno, da ne spominjemo kako ono može loše da djeluje na jetru. Možda bi najbolje bilo da oprobate sa 70% octenom ili sirćetnom kiselinom. 

Kako liječiti gljivice?
10 do 15 dana svaku večer namočiti štapić za uho u kiselinu i sa njim premazati oboljeli nokat. 

Zašto ovo djeluje?
Uz pomoć spomenute octene kiseline vi mijenjate pH vrijednost nokta, na što su gljivice izrazito osjetljive, odnosno to stanište im više ne prija. 

Samo liječenje nije neugodno, ta octena kiselina ne peče, nego je jedino malo neugodan miris prilikom liječenja na noktu. Inače, promjene tijekom liječenja su vidljive kako raste nokat. Octenu kiselinu možete kupiti u ljekarni, a poznata je pod nazivom esenc ili esencija (za spremanje zimnice) ukoliko ju tražite po trgovinama.

komentarisano od
uređeno od
Ja sam to probala i izlječila nokat od noge i to palac a prije toga sam pila lijekove i morala kontrolisati parametre jetre i opet nije uspelo, esencija je čudo, probajte...
+2 Lajk
odgovoreno od
Gljivično oboljenje na nožnom prstu, ispod nokta možete liječiti i bijelim lukom.
Bijeli luk sadrži sastojke koji se uspješno bore protiv gljivica.

Svakodnevno stavljajte, kroz 3 tjedna, uz pomoć vate ekstrakt bijelog luka na oboljelo mjesto.
komentarisano od
Gljivicno oboljenje noktiju provjereno lijece ulja cajevca ili eukaliptusa.Oboljele nokte  mazati uljem par puta u toku dana uz jace masiranje da se pojaca cirkulacija.Sretno :-)

Povezana pitanja

2.9k pitanja

3.1k odgovora

240 komentara

3.5k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...