+3 Lajk
pitao u Trudnice i Bebe od

Trudna sam 23 sedmice, blizanačka trudnoća, krvna slika mi je poprilično loša, a i prije trudnoće nije bila baš na zavidnom nivou, pila sam čaj od žare uz preparate za željezo i ostalu hranu bogatu željezom i vitaminom c. Sad kad sam trudna čitajući razne članke nailazim na podijeljena mišljenja o konzumiranju ovog čaja za vrijeme trudnoće, neki ga čak preporučuju u trudnoći dok drugi pišu da može izazvati spontani pobaačaj. Molila bih vas ukoliko imate tačne i dokazane informacije da mi odgovorite. Hvala.

1 Odgovor

+1 Lajk
odgovoreno od (56.7k poena)
 
Najbolji odgovor

Ljekovita svojstva:
Kopriva je bogata željezom, kalcijem, proteinima i drugim važnim nutrijentima. Kopriva je idealan tonik za trudnoću, koji štiti i jača bubrege, povećava plodnost žena i muškaraca, štiti majku i fetus, smanjuje grčeve u nogama i porođajne bolove, sprečava krvarenje nakon poroda, ublažava hemoroide, poboljšava kvalitetu i količinu majčinog mlijeka.

Čaj od koprive: 
Na jednu čašu vode se stavi jedna vrhom puna čajna žlica koprive (lišća i stabljike). Vrelu vodu prelijte preko koprive, poklopite i ostavite na 5 minuta. Procijedite i popijte malim gutljajima.  

Napomena: 
Koprivu trebate brati prije, nego što procvate. U trudnoći izbjegavajte piti koncentrirani sok koprive!.

komentarisano od
Hvala vam najljepša
Srdačan pozdrav

Povezana pitanja

+2 Lajk
2 odgovora
+2 Lajk
1 odgovor
+4 Lajk
1 odgovor
0 Lajk
1 odgovor

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...