+2 Lajk
pitao u Problemi sa probavom od (1.7k poena)
uređeno od
Imam problema sa hemoroidima. Ništa me ne boli, ne svrbi, ali imam, u zadnje vreme, svakodnevna krvarenja. Ne znam vise šta da radim ... probala sam sve, i u apoteci, i ove razne meleme koje reklamiraju, ali ništa ne vrijedi.

4 Odgovora

+3 Lajk
odgovoreno od (253 poena)
Odabrano od
 
Najbolji odgovor
Za liječenje simptoma hemoroida koriste se razne masti na bazi biljaka poput kestena ili cvijeta nevena. Ipak, za potpuno uklanjanje hemoroida i svih posljedica potrebno se obratiti liječniku. Liječnik može da se odluči uz Vašu suglasnost na jedan od zahvata uklanjanja hemoroida.

Uklanjanje može biti ambulantno, podvezivanjem i kirurško. U slučaju da se radi o vanjskim hemoroidima, postupak uklanjanja je veoma jednostavan i obavlja se pod lokalnom anestezijom, nakon čega možete odmah obavljati svakodnevne poslove, dok se u slučaju unutarnjih hemoroida zahvat obavlja pod općom anestezijom što zahtjeva da pacijent odmara u za to predviđenim prostorijama zdravstvene ustanove.
komentarisano od
uređeno od
Usitniti svjez krompir zajedno sa ljuskom (narendati) i dodati maslinovo ulje, izmješati i u prstohvat staviti u cistu gazu a zatim staviti kao oblogu,iskljucivo preko noci, poslje prve noći tegobe manje za 50%.

U međuvremenu ishranu bazirati na namirnicama sa dosta prirodnih vlakana, od voća dosta jabuke i banane.
+4 Lajk
odgovoreno od

Pijte čaj od koprive - pomaze, pogotovu u ranijim oblicima oboljenja kao prevencija.

+3 Lajk
odgovoreno od
Magnezij klorid da omekša stolicu - meni je pomogla kombinacija propolisa, kantariona i svinjske masti te smanjivanje sjedenja tj. laptop drzim na krevetu i koristim ga lezeci na boku...
+3 Lajk
odgovoreno od

Kreme, oblozi i redovito pranje samo ublažavaju simptome. Da bi ih u potpunosti izlječili na duži period potreban je kirurški zahvat...

Zašto kažem na duži period? Trebate biti svjesni da se hemoroidi mogu vratiti.!

Simptome možete ublažiti do te mjere da ne trebate ići pod nož, sve ovisi od slučaja do slučaja. 

Jedan jako dobar savjet: Kada ste na WC-u, pokušajte napraviti prirodni 'čućeći' položaj za pražnjenje crijeva. Ispred stavite neku posudu, lavor (naopačke) i na njega podignite noge. To bi trebalo da pomogne da se hemoroidi ne vraćaju, ili da nestanu ako su još u ranoj fazi pojavljivanja.


Povezana pitanja

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

5.5k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...