+5 Lajk
u Kožne bolesti od
uređeno od

Kako se riješiti fibroma, odnosno visećih bradavica?

Moj suprug ima fibrome po vratu već 20-ak godina. U početku ih je bilo malo, ali od kada smo krenuli kod liječnika na paljenje, broj se počeo duplirati i počinju rasti po cijelom vratu, leđima, laktovima, kao i na preponama. 

Već odavno mu poprilično smetaju i bole pa me zanima ima li kakvog prirodnog ili starog narodnog rješenja? Očigledno, paljenje nije efikasno rješenje, bar ne u našem slučaju. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Dijana K.

2 Odgovora

0 Lajk
od (56.7k poena)
 
Najbolji odgovor

Kako brzo ukloniti (fibrome) sitne bradavice sa kože?

Sve što vam je potrebno jeste jabučni ocat (jabukovo sirće) i nekoliko flastera, najbolje je da nađete male kvadratne flastere, unutra vata, a okolo ljepilo.

Prije nego što počnete sa postupkom vrlo je bitno da je površina oko fibroma čista i suha. Otpakujte flaster i na njega pažljivo nakapajte par kapi jabučnog octa, ne previše, dovoljno je da navlaži vatu na flasteru. Zatim flaster vatom prislonite na fibrom koji želite ukloniti.

Svaki dan prilikom tuširanja skinite flaster, i nakon tuširanja stavite novi. Postupak ponavljajte dok fibrom sam ne otpane, najviše 4-5 dana!

Nakon ovog postupka ostat će mala mrlja na mjestu gdje je boravio fibrom koja će vremenom izblijediti i postati neprimjetna. Možete ga primjenjivati na više mjesta istovremeno.

Cijeli članak, kao i više informacija o ovom lijeku pročitajte ovdje.

od
Jako se zahvaljujem na ovom receptu, jeste da je miris malo neugodan, ali rezultati su zadivljujući. Mjesec dana nakon prvog tretmana nemam niti jedne bradavice, kao ni znaka gdje su se nalazile. Još jednom se duboko zahvaljujem, a ovaj recept preporučujem svakome!
od
100% djelotvorno!
od
uređeno od
Ja sam probala par dana i odustala sam zbog nepodnošljivog smrada. Moram priznati da inače ne podnosim miris sirćeta. Sada sam prešla na tretman sa čuvarkućom, javit ću kako sam prošla.
od
Čini se da sam usmrdio cijelu zgradu, ali sam uspio ukloniti svoju prvu bradavicu. Trebalo mi je 8 dana, ali je bila baš velika. Sada prelazim na manje...
+1 Lajk
od
Podvezivanjem možete ukloniti bradavice potpuno bezbolno. Kao pupak kod bebe. Tanak najlon, veže se da se prekine cirkulacija i poslije par dana, bradavica se sasuši i otpadne. Proverio sam na sebi a i na svojim prijateljima.

Način je bezazlen a veoma koristan. Za njega sam saznao na televiziji, sa kanala TLC (Travel and living channel). Emisija se zvala  Embarasing bodies, Bolesti kojih se stidimo ili je bar tako u Srbiji prevedeno. Njihov je komentar na kraju emisije bio da to svako sebi može da uradi kod kuće bez ikakvih problema i posljedica.

Pročitao sam negdje na internetu da su fibromi, odnosno viseće bradavice znak zagađenosti debelog crijeva, ali to nije provjereno. Gospođa Dijana pozdrav iz Beograda.

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...