+4 Lajk
pitao u Bolesti žlijezda od (127 poena)
rekategorisano od
Pozdrav, imam šećernu bolest (dijabetes tipa 2) i zanima me da li postoje neki prirodni lijekovi koji mi mogu pomoći.

5 Odgovora

+1 Lajk
odgovoreno od (56.7k poena)
uređeno od

Crni kim ima jako raširenu upotrebu u liječenju mnogih bolesti pa i dijabetesa. Donosimo vam savjet kako se uz pomoć ove ljekovite biljke boriti protiv te opake bolesti koji možete pročitati ovdje.

+1 Lajk
odgovoreno od (454 poena)
Čaj od lista smokve jako dobro pomaže kod šećerne bolesti.
komentarisano od
Da li znate kako se sprema to sam cula i ja ali do sada (period od 7 mjeseci) niko od apotekara koje sam pitala nije bio - bila spreman dati odgovor
+1 Lajk
odgovoreno od
Divlja kruška - Oguliti koru sa grančica divlje kruške i kuhati kao čaj. Blagog je ukusa, podsjeća na kompot od šljiva.
+1 Lajk
odgovoreno od

Recept koji zasigurno djeluje glasi: Uzmite kiselo mlijeko (jogurt) sa 0.1% mliječne masti i naveče stavite jednu kafenu kašiku cimeta i promješajte, te ostavide da prenoći. 

Ujutro prije svega na prazan stomak pojedite cijeli sadržaj. Proces ponavljajte 40 dana bez prekida i obratite pažnju da ne konzumirate alkohol u toku trajanja procesa, diabetes će se znatno ublažiti ili trajno stabilizovati. Ako je ipak bio pretjeran pauzirajte devet dana i proces ponivite.

+1 Lajk
odgovoreno od
Pokušajte jesti samo sviježe voće i povrće 30 dana, uključujući plodove badema, oraha , lana ... ja vam garantujem da će te se riješiti tog problema i još drugih ako ih imate ... nije lako izdržati, jer je naše tijelo naviklo na so,šećere, hljeb, meso i još mnoge štetne tvari koje jedemo.

Prvih desetak dana naše tijelo vapi za slanim, za hljebom, picom ...  ali ako izdržite, onda će te uspjeti i mjesec dana ... piti što više vode da očistite otrove iz organizma i tvari koje vam stvaraju ovisnost o pojedinim namirnicama ... mjerite šećer nakon sedam dana, i onda ako zelite svaki dan, da bi pratili razvoj situacije..treba vam podrska porodice da bi uspjeli u tome.

Želim vam dobro i pokusajte to, rezultat je neizbjezan. Skida definitivno: šećer, masnoću, visok pritisak, razne izrasline i ciste. Reguliše vam se metabolizam i vaše tijelo počinje da štiti vaš imuni sistem koji je bio blokiran raznim otrovima.
komentarisano od
Vjerujem da je tako, meni se bio povećo šećer, čak mi je i vid bio oslabio ,ali izbacila sam mnoge stvari i opet je sve ok.

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...