Depresija - Prirodno liječenje?

+5 Lajk
pitao Dec 5, 2013 u Bolesti živaca i mozga od misingstr (23 poena)
uređeno Maj 31, 2017 od Doktor

Neki prirodni lijek za depresiju ?

Moja majka stara 83 god. ima puno zdravstvenih problema: srčani boloesnik, šećeraš, hemoroidi, osteoporoza, česte urinarne infekcije, ešerihija koli ... Nekad ne moze da izbaci urin jako je boli i peče, ide kap po kap.

Pije često antibiotike i čajeve al slabo, sad pije origano čaj i malo se smirilo stanje...  jako joj se spava 24 sata da se ne budi, umorna je stalno i brzo se zamori, kao teret da nosi na plećima ... nervozna jako, kasalj često i šlajm koji je ljepljiv i ne može da ga se oslobodi, i puno toga jos.

Veoma je depresivna izgubila na tezini u posljednje 2 god. 15 kg ... dobila je od neurologa lek ELICEA koji nije podnjela ... izazvao joj je curenje krvi iz nosa ... prekinula je.

Da li ima neko da mi preporuči nesto u zamjenu, neki prirodni lijek za depresiju ... možda će neko da procita ovo i da mi pomogne... bila sam opsirna izvinjavam se al to me tisti!

3 Odgovora

+1 Lajk
odgovoreno Feb 4, 2014 od Petar Pantovic (511 poena)
Odabrano Maj 31, 2017 od Doktor
 
Najbolji odgovor

Za depresivne osobe najbolje je da su u krugu porodice, i da prostorije u kojima one borave budu dobro provjetrene. Uz to takve osobe treba da šetaju nekih pola sata dnevno i to sa osobom u koju imaju povjerenja. U toku dana trebalo bi da piju čajeve od: kantariona, bosiljka ili maticnjaka. Najvažniji faktor u otklanjanju depresivnosti je porodica koja treba da se brine o takvom covjeku.

+2 Lajk
odgovoreno Dec 5, 2013 od Heisenberg (3,417 poena)

Nekoliko članaka o tome kako se nositi sa depresijom...
>> Kako da pobijedite depresiju
>> Zdravom hranom protiv depresije

+3 Lajk
odgovoreno Jan 6, 2014 od anonymous

Najpoznatiji biljni antidepresiv je gospina trava (kantarion) ali je treba duže koristiti, učinkovita je.


Povezana pitanja

2,923 pitanja

3,056 odgovora

238 komentara

3,513 korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...