+5 Lajk
pitao u Bolesti živaca i mozga od (23 poena)
uređeno od

Neki prirodni lijek za depresiju ?

Moja majka stara 83 god. ima puno zdravstvenih problema: srčani boloesnik, šećeraš, hemoroidi, osteoporoza, česte urinarne infekcije, ešerihija koli ... Nekad ne moze da izbaci urin jako je boli i peče, ide kap po kap.

Pije često antibiotike i čajeve al slabo, sad pije origano čaj i malo se smirilo stanje...  jako joj se spava 24 sata da se ne budi, umorna je stalno i brzo se zamori, kao teret da nosi na plećima ... nervozna jako, kasalj često i šlajm koji je ljepljiv i ne može da ga se oslobodi, i puno toga jos.

Veoma je depresivna izgubila na tezini u posljednje 2 god. 15 kg ... dobila je od neurologa lek ELICEA koji nije podnjela ... izazvao joj je curenje krvi iz nosa ... prekinula je.

Da li ima neko da mi preporuči nesto u zamjenu, neki prirodni lijek za depresiju ... možda će neko da procita ovo i da mi pomogne... bila sam opsirna izvinjavam se al to me tisti!

3 Odgovora

+1 Lajk
odgovoreno od (511 poena)
Odabrano od
 
Najbolji odgovor

Za depresivne osobe najbolje je da su u krugu porodice, i da prostorije u kojima one borave budu dobro provjetrene. Uz to takve osobe treba da šetaju nekih pola sata dnevno i to sa osobom u koju imaju povjerenja. U toku dana trebalo bi da piju čajeve od: kantariona, bosiljka ili maticnjaka. Najvažniji faktor u otklanjanju depresivnosti je porodica koja treba da se brine o takvom covjeku.

+2 Lajk
odgovoreno od (3.4k poena)

Nekoliko članaka o tome kako se nositi sa depresijom...
>> Kako da pobijedite depresiju
>> Zdravom hranom protiv depresije

+3 Lajk
odgovoreno od

Najpoznatiji biljni antidepresiv je gospina trava (kantarion) ali je treba duže koristiti, učinkovita je.


Povezana pitanja

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...