+2 Lajk
pitao u Kožne bolesti od
uređeno od

Da li ima nešto od prirodnih lijekova za vitiligo, što bi moglo da mi pomogne?

2 Odgovora

+1 Lajk
odgovoreno od
Odabrano od
 
Najbolji odgovor

Pokušajte jednim Ruskim narodnim lijekom koji glasi ovako...

Uzmite pola litra hladno cijeđenog ulja (biljnog) najbolje od masline ili čurukota. Grijte ga u posudi zajedno sa 60 gr. prirodnog pčelinjeg voska dok se potpuno ne stpi vosak. U zagrijano ulje mrvite polako tvrdo kuhano žumance malo po malo jer hoce da iskipi.Smjesa će biti braonkaste boje. Ohladiti, presuti u teglu i držati u tegli do 40 dana.

Maži na oboljeli dio kože a preko noći stavljaj povez kao za oblogu. Cijelo vrijeme potrebno je da uzimaš kapi od korijena ehinacee koje će ojačati. Vaš imunitet jer se vaša bolest često smatra kao autoimuna. 

Pokušajte napraviti tinkturu ehinacee sami jer iz apoteka su skoro bezvredne. U prodavnicama zdrave hrane prodaju cvet i list iste ali neka vam naruče korijen. Spravlja se kao i svaka tinktura sa alkoholom se izblenduje i svaki dan se izmućka barem 2-3 puta. 

Nemojte tinkturu koristiti duze od 10 dana potom napravite pauzu od barem 7 dana. Tinkturu ne uzimajte ako imate presađen neki organ ili Vam treba biti presađen radi odbacivanja. Melem se u Rusiji zove čudo melem i mnogo bolesti leči...

Pročitajte još i Liječenje vitiliga melemom iz bakine kuhinje

0 Lajk
odgovoreno od (56.7k poena)

Crni biber bi mogao doprinijeti uspješnijem liječenju sada neizlječive kožne bolesti vitiligo, koja pogađa oko jedan posto svjetske populacije, tvrde britanski naučnici. Tim istraživača s londonskog Kraljevskog koledža je u ogledima na miševima pokazao da piperin, sastojak koji daje aromu crnom biberu, i njegovi sintetički derivati potiču pigmentaciju kože oboljelih od vitiliga... Nastavak članka pročitajte ovdje.

Pokušajte i sa ovim receptom: Liječenje vitiligo-a na način narodne medicine...

Recept:
Umješati 2 supene kašike svježeg soka mrkve, jednu kafenu kašiku hladno cijeđenog ulja masline i jednu kafenu kašiku meda.

Upotreba:
Mazati tri puta dnevno oboljela mjesta. Poslije 15-20 minuta melem ukloniti mlakom vodom ili čajem od rastavića. Ako je oboljenje na većem dijelu kože, srazmjerno tome napraviti i količinu melema.

Napomena:
Izbjegavajte izlaganje suncu, posebno oboljelih mjesta jer su sklona opekotinama.

Preporučena ishrana:
Mrkva 2dl iscjeđenog soka dnevno, brusnica, kupina dinja, šljiva, borovnica te citrusno voće: Limun, naranča, mandarina i sl.


Povezana pitanja

+3 Lajk
1 odgovor
+4 Lajk
1 odgovor
+5 Lajk
1 odgovor
+4 Lajk
2 odgovora
+8 Lajk
4 odgovora

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...