+4 Lajk
pitao u Kožne bolesti od (1.7k poena)
uređeno od
Pozdrav, kako skinuti pjege sa lica od sunca nekim prirodnim lijekoviha, hvala unaprijed.

1 Odgovor

0 Lajk
odgovoreno od (56.7k poena)
uređeno od
 
Najbolji odgovor

Pjegice na koži nakupine su tamnog pigmenta melanina, a posljedica su pretjeranog izlaganja UV zrakama. Najčešće se pojavljuju na licu, dekolteu i rukama, a najvidljivije su ljeti, na obrazima i nosu. Posljedica su dugogodišnjeg izlaganja suncu, ali i individualne različite reakcije tijela na sunce, piše Byrdie.

Prirodna rješenja za pjegice

Osim skupih krema i seruma, pjegice će izbijeliti i limun. Dovoljno ga je prepoloviti i trljati po pjegicama 10 do 15 minuta svaki dan. Kožu nakon toga treba isprati, a tretman je najbolje raditi prije spavanja tako da se koža stigne obnoviti. Limunska kiselina uklonit će mrtve stanice kože i izbijeliti kožu. Prvi rezultati trebali bi se vidjeti nakon mjesec i pol dana. 

Aloe vera
Slično kao i limun djeluje i aloe vera. Gel ili sok treba nanijeti direktno na pjegice najmanje dva puta na dan. Aloe vera će postupno izbijeliti tamne mrlje i ubrzati obnovu kože. Prvi rezultati trebali bi se vidjeti nakon osam tjedna.

Crveni luk
Jednako je učinkovit u ublažavanju pjegica i crveni luk. Treba ga samo prerezati po pola i utrljati na kritične točke. Postupak treba ponoviti jednom na dan tijekom dva mjeseca. Ako se koristi na licu valja pripaziti da ne uđe u oči. Nakon toga kožu treba isprati.

Neobrano mlijeko
Ovaj tradicionalni lijek za kožu bez mrlja odlično uklanja pjegice sa svih dijelova tijela. Dovoljno ga je nanijeti i ostaviti da djeluje nekoliko minuta pa potom isprati. 

Zeleni čaj
Osim što ujednačuje ten, zeleni čaj pravi je borac protiv pjegica. Vrećice čaja treba staviti u kipuću vodu na tri do pet minuta i potom izvaditi. Kad se ohlade treba ih istisnuti na vatu i nakon toga vatom istrljati kritične točke. Preporučuje se postupak ponoviti dva puta na dan. To će ubrzati obnovu kože i ublažiti neželjene mrlje. 

Povezani članci
>> Kako liječiti opekotine od sunca?
>> Mrlje i fleke na koži
>> Evo kako možete PRIRODNIM PREPARATIMA ukloniti STARAČKE PJEGE!


Povezana pitanja

+3 Lajk
3 odgovora
+3 Lajk
1 odgovor
+3 Lajk
2 odgovora

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...