+3 Lajk
u Bolesti mokračnih organa od (1.7k poena)
uređeno od
Pozdrav ... htjela sam da pitam za svoju curicu koja ima 10 godina, da li ima neki lijek za jaču urinarnu infekciju ... malo joj je nađeno u urinu krvi, ja pravim brusnicu ali da li ima još nešto "da napomenem da smo išli na ultrazvuk i nema ništa samo joj je jetra malo masnija ali leukociti stalno prelaze granicu" ležala je i u bolnici isprimala terapiju ali na redovnim pretragama leukociti stalno visoki, pa bih vas zamolila ako možete da mi date neki savet. Hvala.

1 Odgovor

+2 Lajk
od (189 poena)
Odabrano od
 
Najbolji odgovor

Mora izbjegavati kiselu hranu, a i morate joj peglati veš jer se mješa sa vašim, dok ga mašina pere pod jedan, a pod dva samo pamucni veš da nosi i topliti je u ovom  zimskom period a pogotovo noge, i kad dođe kući obavezno patofne ili neke papuče da nosi. Ne sjedati ako je u gradu na  plocnike u stubištu ili neznam gdje jer i to je uzrok stalne upale a naravno i ako iz kreveta ide u piđami za kompjuter a nije se prethodno ubukla jer sve je to problem.

Što se tiče terapije ja bih preporučila za sad: da pije zob, pet dana da joj se malo besika ispere i ojača a primjenjuje se tako što ćete  na jednu rakijsku času ječma staviti 1 litar vode i kuhati 15 minuta naravno poklopiti dok se ne prohladi i to joj je za cjeli dan da popije ali nikako hladno davati već mlakušasto i prije jela je bolje ali nema veze i da poslije popije (može to umjesto vode da koristi  5 dana) kada prođe pet dana onda ćete joj kuhati preslicu ali to će piti tri puta po jednu čašu od 2 dcl (u prstohvat čaja staviti na dvije dece vode ali pošto će piti  tri puta na litar skuhati ali ne mora popiti odmah ako ne može pomalo dok ne popije i tako prrimjenjivati pet dana.

I naravno cveklu i mrkvu joj rendati i cjediti sok da ojaca djete organizam, da se nebi leukociti penjali. Probajte taj moj recep pa ćemo se ponovo čuti.


2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...