+2 Lajk
pitao u Bolesti žlijezda od (20 poena)
rekategorisano od
Kako se rješiti prekomjernog znojenja ispod pazuha? - Naime maice su mi uvijek mokre neovisno o temperaturi vani?

5 Odgovora

0 Lajk
odgovoreno od (56.7k poena)
 
Najbolji odgovor

Šta upućuje na to da imate problem sa prekomjernim znojenjem...

1. Mrlje na odjeći

Na odjeći svakoga dana primjećujte mrlje od znojenja koje se protežu od pazuha do struka? Bijeli tragovi od soli uobičajena su pojava tijekom vrućih i sparnih dana, no ako imate ovakve mrlje i nakon boravka u hladnim i klimatiziranim mjestima u pitanju je vjerojatno problem s pretjeranim znojenjem.

2. ‘Stresno’ znojenje

Vlažni su vam dlanovi i područje oko pazuha kad morate održati prezentaciju na poslu, ili obaviti neki težak zadatak? Moguće je da imate problem s pretjeranim znojenjem koje je uzrokovano stresom, a ono se daje prepoznati i po jačem mirisu znoja koje prati takve situacije.

3. Ruke i noge su vam uvijek vlažne

Ako vam stalno iz ruku ispadaju stvari zbog vlažnih dlanova, a cipele vam se kupaju u znoju bez obzira na odabir obuće i temperature u termometru – potražite pomoć dermatologa. Svakako se javite liječniku kad primjetite da pretjerano znojenje utječe na kvalitetu vašeg života.

Rješenja za pretjerano znojenje:

1. Naučite se nanositi deodorant noću prije odlaska u krevet kad su žlijede znojnice manje aktivne, pa se sastojci mogu bolje upiti i dati konkretnije rezultate. Nakon jutarnjeg tuširanja ponovo nanesite omiljeni deodorant

2. Izbjegavajte aktivnosti po jakim vrućinama, a osobito između 11 i 16 sati kada je sunce najjače, čime ćete smanjiti pretjerni rad žlijezda znojnica.

3. Javite se dermatologu i u konzultacijama s medicinskim stručnjačkom odaberite terapiju koja će vam pomoći da lučite manje znoja.

4. Isprobajte botox! Ubrizgavanje ovog toksina tipa A ispod kože smanjuje rad žlijezda znojnica. Jedna tretman smanjit će znojenje na otprilike tri mjeseca.

5. Osušite znoj uz pomoć najnovijih tehnoloških dostignuća. MiraDry je sustav koji koristi znanja s područja mikrovalova kako bi smanjio znojenje ispod pazuha za čak 80 posto.

Pročitajte još neke čkanke koji su vezani za vaše pitanje... 
>> Ovo vam tijelo pokušava reći prekomjernim znojenjem 
>> Simptomi koji upućuju da vam štitnjača ne radi kako treba 
>> Šta možete poduzeti protiv neprijatnog mirisa 
>> Kako napraviti prirodni dezodorans 

Korištenjem pretrage na magazinu Narodni Lijek možete doći do još informacija...

+1 Lajk
odgovoreno od
Napravite čaj od kamilice i u njega iscijedite sok od pola limuna, piti uvečer prije spavanja, sigurno ćeš se manje znojit - PROVJERENO!.
komentarisano od
Mislim da kamilica baš i nije za to, trebate da promjenite ishranu i toga neće biti.
+1 Lajk
odgovoreno od
uređeno od
Umijte se ispot pazuha sa sodom bikarbonom i to će siguro pomoći - PROVJERENO!
+1 Lajk
odgovoreno od
Neprijatnog mirisa i znoja ispod pazuha, riješit ćete se ako ispod pazuha nekoliko dana redovno perete blagim vodenim rastvorom jabukovog sirćeta ili prebrišete maramicom ili spužvicom namočenom u takav rastvor. Ovo sam isprobala na sebi i mogu Vam reći da je jako djelotvorno!
+1 Lajk
odgovoreno od (140 poena)
Znojenje pazuha je normalno, pišete svašta i zbunjujete jadnu osobu. Samo obrij pazuhe do nule, i peri ih svaki dan ujutro i po danu i prije spavanja sapunom i vodom, ne sekiraj se ništa. Bitno je da nema dlaka da se znoj ima na čemu hvatati, pazuhe brij svaki tjedan jednom, ja to radim svake subote, bez obzira da li su jedan milimetar ili tek pola, samo ih brij redovito. Zato nosi majice sa t-rukavima, da upiju znoj.nosi pamučne majice ispod kušulje, nikako potkošulju bez rukava...

Sretno.

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...