+2 Lajk
u Bolesti žlijezda od
rekategorisano od

Kako liječiti štitnu žlijezdu prirodnim putem ?

Imunitet mi je jako slab... hormoni podivljali... na ultra zvuku pokazana dva velika čvorića i dosta malih... šta uzimati?

4 Odgovora

0 Lajk
od (56.7k poena)
Odabrano od
 
Najbolji odgovor

Ovaj napitak uspješno liječi štitnjaču ako se radi o nedostatku joda. Samo jedna kura ovim napitkom biti će dovoljna…

Recept za napitak:

Sastojci: 
– 40 komada zelenih (mladih) sitnih oraha 
– 1 Kg meda domaćeg 
– Jedna veća ili više manjih staklenih tegla

Priprema: 
Dobro operite orahe, posušite, te ih nabodite iglom više puta, ili oštrim nožem napravite tanke usjeke u njima. Orahe stavite u teglu, prelijte ih medom i ostavite na otvorenom, izložene suncu. Ovaj proces treba da traje najmanje 40 dana, zatim procijedite kroz cjedaljku, te tečnost prespite u staklenu flašu.

Konzumiranje: 
Kura ovim napitkom traje dok ga ne potrošite, pijte svako jutro na tašte jednu rakijsku čašicu, tj. 0.05 dl. Ako i dalje osjetite tegobe štitnjače, ponovite ovu kuru nekoliko puta.

Pročiajte još neke jako interesantne članke o liječenju štitne žlijezde...

>> Prirodni napitak za liječenje štitne žlijezde  
>> Simptomi koji upućuju da vam štitnjača ne radi kako treba  
>> Ruski recept za liječenje štitne žlijezde  
>> Provjerite sami funkcionisanje štitne žlijezde uz pomoć toplomjera

+2 Lajk
od (27 poena)
List oraha osušite i ubacite u jastučnicu od gaze, pa stavite pored kreveta gdje spavate. Cvorici se smanjuju i nestaju. Prenosim iskustvo gospođe koju sam srela u ordinaciji, a ona je primila savet od prijateljice.

Kod obe je na ultrazvuku bilo manje cvorica, a neki su se i izgubili. Ja evo sušim pa za dan dva pakujem u jastučnicu. Bilo bi mi drago da cujem povratnu informaciju . Pozdrav
od
To moram i ja probati, imam isto ponovo čvoriće poslije odstranjenog dijela žljezde
od
Zanima me ako mi možete reći koliko dana treba se sušiti list i koliko dana treba stajati ta gaza i treba li spavati na njoj ili staviti je samo do jastuka, pozdrav i hvala
+1 Lajk
od
Ne bih da vas isprepadam ali ja sam sve to imala i kad je radiolog vidio čvoriće: SAMO JE REKAO: o dragi Bože ovo mora hitno na operaciju ... i tako je i bilo, poslije su došli nalazi da su bili dobroćudni - hvala Bogu jer ako su nekom zloćudni ne piše mu se dobro a  ni jos dugo ... nažalost ... zato hitno da vidite koje vrste su ti cvorici ... sve najbolje.
od
Ne bi da Vas opovrgavam, ali, i kada su ''zloćudni'' čvorići u pitanju, može se odstraniti čitava štitna žlijezda i prognoza je vrlo dobra, jer se tumor sa štitne teško širi dalje.
od
Daj Bože da je tako, na mom razgovoru sa dr. prim. prije operacije rekao je da samo u 2% slučajeva ti čvorici budu zlocudni, ali ako jesu onda se tome nekom crno pise. Moji nisu bili zloćudni al je ostavljena samo jedna zdrava četvrtina sa lijeve strane, znači skoro pa sva je otklonjena jer ih je bilo mnogo ... i sada do kraja života moram uzimati L-Tyroxin100, nadam se da se ne ljutite, samo sam htjela moje ružno iskustvo podjeliti sa vama... pozrav.
od (56.7k poena)
Jako nam je drago kada vidimo da neko želi da podijeli svoje iskustvo ovdje na stranici, stoga pozivamo i ostale čitaoce da se uključe u diskusiju i daju svoje mišljenje...
+1 Lajk
od
Vi bi ste da riješite preko noći štitnu žlezdu. Koliko ja znam mora da poradite na vašem imunosistemu i metabilizmu. Vaš će imuni sistem polako da riješi vašu žlijezdu i ostale hormone.

To je jedan proces od nekoliko mjeseci. Vjerovatno ste probali nešto, neki čaj ili preparat da nabrzaka riješite ali nije dalo trajno rešenje već je možda samo malo ublažilo.

Štitna žliezda je ozbiljniji problem i morate obaviti ozbiljne konsultacije sa ljudima koji su imali u praksi izlečenja.

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...