+3 Lajk
pitao u Sve o svemu od
rekategorisano od

Negdje sam pročitala da vosak i jaje pomazu u liječenju rana /ulcus cruris/. Nazalost ne mogu nači gdje sam to pročitala, pa neznam postupak. Ako Vam nije poznat, možete mi preporučiti neki učinkovit lijek za to. Hvala

1 Odgovor

+1 Lajk
odgovoreno od (56.7k poena)
 
Najbolji odgovor

Obzirom da se radi o gnojnoj rani, potražio sam adekvatno rješelje za vas, ali nažalost u medicini nema drugih rješenja osim operativnih zahvata, što je kako oni tvrde jedino pravo rješenje i trajno uklanjanje problema.

Ali ako uzmemo u obzir da se radi o otvorenoj gnojnoj rani, nebismo trebali zanemariti prirodni lijek odnosno biljku koja je veoma moćna u zatvaranju gnojnih i otvorenih rana, radi se o hajdučkoj travi, kunici ili ranjenuku, mnogo je poznata po svim podnebljima i jako efikasna u gore pomenutim problemima. 

Nebi bilo loše da probate napraviti jedan tretman od sedam dana sa ovom biljkom, prije nego se odlučite na operativni zahvat, u svakom slučaju sami će te primjetiti dali vam pomaže. savjetujem da nađete biljku i debeli list sa dva biljke otkinete, ogulite zadnju kožicu sa lista te privijete na ranu, ne skidajući ga najmanje 12 sati po tretmanu.

više o ovoj biljci možete naći na našem sajtu na linku
http://www.narodnilijek.com/web/obicni-stolisnik-ili-hajducka-trava/


Povezana pitanja

+4 Lajk
1 odgovor
+3 Lajk
3 odgovora
+5 Lajk
1 odgovor
+4 Lajk
1 odgovor

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...