+5 Lajk
pitao u Bolesti srca i krvotoka od (20 poena)
rekategorisano od
dali dijete od 6 god ,smije da uzima vino od kupina za anemiju
komentarisano od
Sećam se da je moja majka, iz istog razloga, pravila i davala mi da pijem vino od kupina. Mislim da nisam imao više od pet godina. Sada imam 57 i može se reći da sam jako zdrav. Nisam postao alkoholičar, ako je to ono što Vas plaši i nisam imao problema sa učenjem i pamćenjem. Naravno, sve je individualno. Nisam lekar te nisam stručan da Vam kažem da ili ne. Na osnovu sopstvenog iskustva ja bih ga dao svom detetu da mu je to bilo potrebno.

1 Odgovor

0 Lajk
odgovoreno od (539 poena)

 Anemija je jedostavnije receno malokrvnost i uzrokuje je smanjen broj crvenih krvnih zrnaca . Najcesce greske koje pravimo a zahvaljujuci jesu greške u prehrani, pa onda osetimo da nam telo kojima smo malokrvni klone, da je iscrpljeno čak i nakon mirno prespavane noći, a kamo li nakon treninga u teretani. Kada anemija uspe da se ostvari u još jačem obliku, javljaju se glavobolja, lako lomljenje kose, noktiju, sušenje kože, jako lupanje srca i po još koja neprijatnost koja otežava normalno fungcijonisanje organizma.Anemiju lijecite hranom ako ste jeli bijeli hljeb morate poceti jesti integralni.Svako jutro krisku hljeba namazite pola kafene  kasike meda od kestena.Za rucak vise ribe,graska ,boranije, a u podne mile volje grickajte sjemenke bundeve ili suncokreta.Mozete konzumirati jos jaja ,krompir,ribizle,grozdje,sljive samo su još neke od zdravih stvarčica koje je priroda spravila za dobrobit našega zdravlja.


Povezana pitanja

+1 Lajk
1 odgovor
+3 Lajk
1 odgovor
0 Lajk
1 odgovor
0 Lajk
1 odgovor

2.9k pitanja

3.1k odgovora

315 komentara

6.1k korisnika


Pozdrav !

Ako ste novi ovdje, molimo vas da se prvo upoznate sa pravilima ponašanja zajednice.

Ako i Vi imate neko pitanje budite slobodni pitati...

Prije nego postavite Vaše pitanje molimo koristite naprednu pretragu, možda već imamo otvorenu diskusiju na temu vašeg pitanja
...